NIKOLAS SELS (COMPONIST/ DIRIGENT)

Nikolas Sels (°1 augustus 2001) is een Vlaamse dirigent/componist.

Hij begon op achtjarige leeftijd met vioollessen aan de academie van Beveren. De volgende tien jaar zal hij klarinet, hobo, fagot, dwarsfluit, hoorn, bugel, slagwerk, harp, orgel en piano volgen.

Hij studeerde in 2019 met vrucht af aan de!Kunsthumaniora te Antwerpen op klarinet (in de klas van Vlad Weverbergh) en klavecimbel (in de klas van Bart Rodyns).

In 2021 behaalde Nikolas zijn diploma orkestdirectie in de klas van Bram Lamberts en Pascale Van Os (en vakkundig de laatste details rechtgezet door Mark Prils) met zeer grote onderscheiding. Hij dirigeerde toen de Concertband Maasmechelen (Belgisch kampioen VLOH 2015 & 2023).

 

Nu werkt Nikolas zijn Bachelor compositie/schriftuur af aan het LUCA School of Arts (het voormalige Lemmensinstituut) in de klas van dr. Pieter Schuermans en dr. Piet Swerts.

Hij is actief als freelance arrangeur/componist, en als dirigent van de Koninklijke Harmonie “Weergalm der Maas”, te  Lanaken.

Speciaal voor Beveren in Symfonie, richtte hij het gloednieuwe BiS-Philharmonic op. 

MEREL STRYNCK (CONCERTMEESTER)

Merel Strynck (°14 oktober 2002) ontdekte haar passie voor viool op jonge leeftijd en begon op haar vijfde met spelen. Op dertienjarige leeftijd begon ze haar muzikale opleiding aan de Kunsthumaniora van Brussel, waar ze onder begeleiding van Erik Sluys haar vaardigheden verder ontwikkelde.

Na haar middelbare school behaalde ze een bachelor diploma aan het Conservatorium van Gent, waar ze les kreeg van Wibert Aerts. Momenteel volgt ze les bij Samuel Nemtanu aan LUCA School of Arts, campus Lemmens, waar ze haar masteropleiding volmaakt en haar passie voor viool verder verkent. Naast haar vioolspel in orkesten en haar betrokkenheid bij de scouts, geeft Merel ook graag notenleerles en werkt ze als animator tijdens de zomervakantie.

Merel is vandaag concertmeester van BiS-Philharmonic.


BiS-PHILHARMONIC

Mats Florczak  (principieel 2e viool)

Mats Florczak (°2005) is een gepassioneerde violist. Hij studeert viool aan het LUCA School of Art, campus Lemmens waar hij les volgt bij Samuel Nemtanu. Hoewel hij ook graag solistisch speelt, ligt zijn interesse vooral in het samen musiceren, waarbij hij zich laat inspireren door de stem van zijn mede-muzikanten. Mats is lid van het Omorfiá-ensemble. Zijn passie en gedrevenheid bracht hem als aanvoerder van de 2e violen aan.

Mats Loenders  (principieel altviool)

Mars Loenders (°2004) studeert altviool aan het LUCA School of Arts, campus Lemmens. Hij begon aan de Kunstacademie van Noord-Limburg op 9-jarige leeftijd. De laatste 2 jaar van zijn middelbaar studeerde hij op Kunsthumaniora Musart. Sinds 2 jaar is hij altviolist van het Omorfiá-ensemble. Hij geeft les viool, altviool en muziekinitiatie bij het Muziekatelier De Vlier in Leuven. Doch is zijn grootste passie spelen in orkesten.

Maxence Matagne  (principieel cello)

Maxence Matagne (°2003) studeert cello aan het LUCA School of Arts, campus Lemmens in Leuven, waar hij les volgt bij Martijn Vink. Hij begon met cello op zijn 5 jaar in de academie van Sint-Agatha Berchem te Brussel bij docente Sylvie Mariage. Sindsdien volgde hij diverse masterclasses bij o.a. Pierre Fontenelle, Roel Dieltiens en Raphael Bell. 

Als gepassioneerd kamermusicus treedt Maxence ook met zijn ensemble, het Omorfiá-ensemble, op verschillende locaties in België op. Naast zijn lessen kamermuziek met cellist Geert De Bièvre heeft hij met zijn ensemble masterclasses gevolgd met het Zemlinsky Quartet.

Naast zijn muzikale bezigheden onderneemt Maxence sinds 2022 ook (deeltijdse) studies als burgerlijk ingenieur aan de KU Leuven.

Philippe Stepman  (principieel contrabas)

Philippe Stepman (°1959) studeerde aan de kunsthumaniora en vervolgens aan het muziekconservatorium van zijn geboortestad Gent.

Hij maakte deel uit van vele Belgische symfonische orkesten alsook speelde hij bij I Fiaminghi, Collegium Instrumentale Brugense en Prima La Musica.

Van 1983 tot aan zijn pensionering in 2019 was hij vast lid bij Brussels Philharmonic.

Van 1980 tot 1996 was hij dirigent van Kamerorkest Da Capo.

In het voorjaar van 2023 nam hij deel aan de opnames van de film Bolero over het leven van componist Maurice Ravel.

Sinds november 2023 is hij aanvoerder van de contrabassen bij het OVSO.

Naast zijn activiteiten als muzikant is Philippe ook gepassioneerd door basketbal en momenteel actief als vrijwilliger bij Bavi Gent.


Jasmijn Cauberghs (principieel fluit/piccolo)

Jasmijn Cauberghs (°2007) volmaakt haar studies Latijn-Grieks aan het Regina Caeli Lyceum te Dilbeek. Ze startte op jonge leeftijd met dwarsfluit aan de kunstacademie Dil'arte in de klas van Alice De Voght. Haar talent werd opgemerkt tijdens de proefdagen op het LUCA School of Arts, campus Lemmens. Pas vorig jaar startte ze met lessen piccolo, ideaal om tijdens BiS haar orkestervaring op te doen. 

 

Joke Vekemans  (principieel hobo)

Joke Vekemans (°2002) vindt al op jonge leeftijd een passie voor muziek. Op achtjarige leeftijd start ze met het leren van de hobo in de harmonie van Moorsel. Haar muzikale reis zet ze verder in de muziekacademie Zaventem, waar ze uitblinkt als leerlinge van Elisabeth Schollaert. Ze besluit in 2020 haar studies verder te zetten aan het LUCA School of Arts, campus Lemmens in Leuven, in de klas van Bram Nolf. Hiernaast speelt ze in diverse ensembles mee. 

Gwendolien Coenen (principieel klarinet)

Gwendolien Coenen (°2003) volmaakt haar Bachelor klarinet aan het LUCA School of Arts, campus Lemmens, in de klas van Roeland Hendrikx en Eva Saliën. Ze kreeg de kans orkestervaring op te doen in binnen- en buitenland bij o.a. Frascati Symphonic, Etesiane Orchestra, het Mahler Student Festival Orchestra en het Junges Philharmonisches Orchester München. Met enkele orkesten ging ze op tournee in Frankrijk en China. Hiernaast is Gwendolien ook actief als leerkracht klarinet en saxofoon en is ze dirigent van het Hoeselts jeugdorkest Dubbele Forte.  Ze houdt ervan om gezellig te gaan eten of drinken met vrienden of om zich te verdiepen in een goed boek.

Fien Di Lorenzo (principieel fagot)

Fien Di Lorenzo (°2005) is een Limburgse fagottiste. In 2023 studeerde ze af aan de Kunsthumaniora van Hasselt. Ze zet haar muzikaal pad verder aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Haar droom: professioneel muzikante, maar ze geniet vooral van samen muziek maken. De dingen doen waar haar passie ligt.


Katelijn Verstappen  (principieel  hoorn)

Katelijn Verstappen (°2004) is een Vlaamse hoorniste. Op tienjarige leeftijd begon ze met hoorn aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Ninove, onder begeleiding van Eric Devos. Na het afronden van haar middelbare opleiding zette ze haar passie voort aan het LUCA School of Arts, campus Lemmens. Momenteel rondt ze haar Bachelor hoorn af bij Anthony Devriendt. Naast haar studies speelt ze nog mee in diverse harmonie- en symfonieorkesten.

Cato Kyndt (piano)

Cato Kyndt (°2005) studeert piano aan LUCA School of Arts, campus Lemmens. Ze is al jaren gedreven bezig met muziek. Zo kreeg ze tijdens haar academieloopbaan in STAP Roeselare niet alleen les van diverse docenten piano, maar stapte ze ook even in de wereld van muziektheorie en compositie.

Ramses Vandewalle  (pauken)

Ramses Vandewalle (°2001) begon op achtjarige leeftijd met slagwerklessen aan de muziekschool te Menen bij Astrid Lecluyse. Hij kwam al snel in de HaFaBra-wereld terecht.

Naar het einde van zijn traject in het Sint-Janscollege kon hij zich aansluiten bij de Koninklijke Poperingse Harmonie waar hij slagwerker, harmoniebasdrum en occasioneel tamboer-majoor is. Na zijn middelbaar zette hij zijn slagwerkstudies verder in Kortrijk waar hij tot op heden les krijgt van Piet De Block.

Nu volgt Ramses een Bachelor compositie aan LUCA School of Arts, campus Lemmens in de klas van dr. Pieter Schuermans.

Tijdens de coronajaren koos Ramses ervoor om zijn ouders een handje toe te steken in de zaak en schoolde hij zichzelf, met hulp van zijn vader, om tot beenhouwer.

Lara Van den Brande (drums)

Lara (°1999) haar muzikale achtergrond begon een aantal jaren geleden als popdrummer. Door toevallige wendingen bracht haar toewijding aan muziek haar bij klassiek slagwerk. Momenteel verdiept ze zich volledig in deze wereld aan de hand van mijn studie aan LUCA School of Arts te Leuven. In de toekomst hoopt ze haar kennis nog verder uit te breiden richting jazz.  

Luna De Leener (harp)

Luna (°2004) is begonnen op zeven-jarige leeftijd met harplessen aan de academie voor muziek en woord te Zoersel, in de klas van Leen Van der Roost. Ze zette haar passie voor harp verder aan de!Kunsthumaniora te Antwerpen. Nadien groeide ze door naar het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen in de klas van Miriam Overlach en Mathilde Wauters. In haar vrije tijd is ze graag creatief bezig en kan ze genieten van een goed boek.